Categorie
Algemeen

Doelgroep
Internationaal

Leeftijdscategorie

Producten

Sponsorbedrag

Benodigde sponsoren

Hoe vaak is de activiteit

Hoe lang bestaat de activiteit

Hoeveel mensen worden bereikt

Geografisch bereik
Jongeren

Media aandacht

Provincie(s)

Sponsornaam aan activiteit verbinden

Contact sponsor met publiek

Verkoop producten en diensten door sponsor

Social Media Links

Beschrijving

Aankomende zomer vaardigt de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) een U20 mixed team af naar de wereldkampioenschappen Ultimate Frisbee in Birmingham (UK).
Ultimate Frisbee is een unieke sport omdat op alle leeftijden in drie groepen wordt gespeeld:
De meest favoriete format is mixed, hierbij is op het veld van beide partijen altijd een zelfde verhouding vrouwen en mannen (of 4 om 3 of 3 om 4)
De meest spectaculaire acties zie je bij de open, hierin spelen voornamelijk mannen maar vrouwen kunnen ook meespelen in zo een team en zijn dan een gelijkwaardige speler
De langste rallies vind je bij de women divisions.
uniek omdat de sport op alle levels zonder referees wordt gespeeld. De spelers lossen eventuele geschillen op door met elkaar in het veld te bespreken of een faul is gemaakt. Als de spelers het binnen 90 seconden niet eens worden gaat het spel precies 1 fase terug, alle spelers zoeken die vorige positie op in het veld en na een countdown van 3 seconden wordt dan het spel weer hervat./
Teams bestaan uit een pack van maximaal 28 spelers, maar op het veld wordt gespeeld met 7 vs 7 spelers.
Het veld is ongeveer de lengte van een voetbalveld maar een stuk smaller.
Aan het einde van het veld is aan beide zijden een score-zone. Het doel van het spel is dat je door het overgooien van de schijf naar je eigen teamspelers er in slaagt dat een medestander die vangt in de score-zone die tegenover de eigen zijde ligt. De tegenstander mag de schijf onderscheppen door deze te vangen of naar de grond te slaan. Als de schijf niet wordt gevangen door het aanvallende team neemt de tegenpartij de aanval over en probeert te scoren in het vak dat tegenover hun zijde was bij de spelhervatting.

Het spel is zeer dynamisch, er wordt vrijwel permanent door alle spelers gesprint om dan wel vijr te lopen om de schijf te kunnen vangen dan wel om te voorkomen dat de aanvallende partij kan vangen. Er is geen lichamelijk contact toegestaan tijdens de duels.

Voor deze zomer zijn de kosten van het verblijf in Engeland best hoog. De spelers wordt altijd een eigen bijdrage gevraagd, maar in deze tijd valt dat ook heel zwaar. Wij streven ernaar om de eigen bijdrage van de spelers (exclusief reiskosten) op 500 euro te krijgen, maar om dat te laten slagen zijn we op zoek naar een shirtsponsor voor een bedrag van circa 9500 euro.

Mogelijkheden voor de sponsor om gasten te ontvangen

Overige voordelen voor de sponsor

Extra afbeeldingen

 

Locatie activiteit

 

Contact opnemen met de adverteerder